ГоловнаПолітика

Європейські путінофіли не завадять євроінтеграції України, - нардеп

Резолюція французького парламенту буде активно тиражуватися московською пропагандою

Європейські путінофіли не завадять євроінтеграції України, - нардеп
Фото: nfront.org.ua

Резолюція нижньої палати французького парламенту із закликом зняти санкції з Росії не є позицією Франції та французького народу і була прийнята "купкою політичних союзників" президента РФ Володимира Путіна.

Про це заявив депутат фракції "Народний фронт" Михайло Хміль, якого цитує прес-служба "НФ".

"Я дізнався про цю новину за кордоном, коли якраз займався просуванням нашої країни в Європу, на Днях України в Словаччині. Тут теж думають, що це виключно пропагандистська витівка Москви. Насправді за це рекомендаційне рішення проголосувало менш як 10% від загальної кількості депутатів Національних зборів Франції. Водночас цей факт буде широко тиражуватися московською пропагандою", - зазначив Хміль.

Він також зауважив, що антиросійські санкції повинні діяти до повного виконання Мінських домовленостей.

Немає ніяких сумнівів, що санкції проти путінської Росії повинні бути продовжені до повного припинення збройної агресії, звільнення українських територій і відшкодування Росією збитків нашій країні. А "друзям" Кремля в Європі хочу передати, що їх пособництво Путіну не завадить руху України в Європейський Союз і НАТО", - заявив Хміль.

Він також зазначив, що ініціатором цієї резолюції був представник групи "республіканці" в Національній асамблеї Тьєррі Маріані. Він також є співголовою "Асоціації франко-російський діалог". У липні 2015 року він відвідав анексований Крим, за що був відсторонений від посади віце-президента групи Європейської народної партії в ПАРЄ.

Нагадаємо, 28 квітня Парламент Франції проголосував за пропозицію зняти санкції з Росії. Як пояснив посол України Олег Шамшур, прийнята резолюція має виключно консультативний характер і не зобов'язує французьку владу до цього рішення. Санкції ЄС як і раніше залишаються пов'язаними з виконанням Росією Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram