ГоловнаКультура

В Україні пройде фестиваль американського незалежного кіно

Покази заплановано у трьох містах - Києві, Львові та Харкові

В Україні пройде фестиваль американського незалежного кіно

З 20 травня у трьох українських містах відбудеться 4-й Фестиваль американського кіно «Незалежність».

Як повідомляють організатори, цього року фестиваль представить 10 документальних і 5 художніх фільмів.

Велика частина цих фільмів - учасники та призери престижних фестивалів незалежного кіно Америки і Європи - Санденса, Трайбеки, кінофестивалів у Роттердамі і Локарно.

Зокрема, на фестивалі покажуть кращий фільм Роттердамського кіноогляду «Радіо мрії» - іронічну історію про ведучого радіостанції у Сан-Франциско, який збирається звести в одній студії культовий гурт «Metallica» і перший афганський рок-бенд Kabul Dreams. Головного героя грає співак і композитор Мохсен Намджу. У фільмі також бере участь барабанщик гурту Metallica Ларс Ульріх.

Режисерський дебют «Джеймс Вайт» отримав приз глядацьких симпатій на Санденсі минулого року. Він досліджує непрості стосунки між матір'ю і сином. Головні ролі виконали Крістофер Ебботт і Синтія Ніксон.

Фільм-нуар «Надто пізно» - знята на 35-міліметрову плівку стрічка про Лос-Анджелес.

«Доброго дня, мене звати Доріс» - комедія про дорослу жінку, яка вирішила змінити своє особисте життя, з чарівною Саллі Філд у головній ролі.

«Король Джек» - фільм про дорослішання 15-річного хлопця і його пошуки щастя.

Знаковим фільмом на фестивалі стане «Хічкок/Трюффо», поставлений за книгою французького режисера про Хічкока. У фільмі роботи майстра саспенсу розшифровують Мартін Скорсезе, Вес Андерсон, Девід Фінчер, Річард Лінклейтер та інші.

У документальній програмі «American Film Showcase» представлено ще 9 фільмів на актуальні соціальні, екологічні та політичні теми, важливі і для українського глядача.

Покази у цій програмі супроводжуватимуться обговореннями і панельними дискусіями. У Львові вхід на показ буде безкоштовним, а у Києві вартість квитка становитиме 5 грн.

В рамках фестивалю американського кіно «Незалежність» діятиме творча лабораторія для молодих художників «Інді Лаб». Учасники курсу працюватимуть над короткометражними фільмами тривалістю 5-10 хвилин, відвідуватимуть групові семінари та індивідуальні консультації.

Кіноогляд пройде за підтримки посольства США в Україні.

Фестиваль пройде у Києві з 20 по 25 травня у кінотеатрі «Київ»

У Львові - з 25 травня по 1 червня в кінотеатрі «Кінопалац "Коперник"»

У Харкові - з 26 травня по 1 червня в кінотеатрі «8 1/2»

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram