ГоловнаСвіт

Парламент Франції проголосував за незобов'язувальну пропозицію зняти санкції з Росії

"За" проголосували 55 осіб, в тому числі з партії Саркозі

Парламент Франції проголосував за незобов'язувальну пропозицію зняти санкції з Росії
Фото: EPA/UPG

Нижня палата парламенту Франції у четвер, 28 квітня, проголосувала за незобов'язувальну пропозицію зняти європейські санкції з Росії.

Як зазначає Reuters, "за" проголосували 55 членів парламенту, в тому числі представники Республіканської партії Ніколя Саркозі, а також правоцентристи і крайні ліві. Партія соціалістів, лідером якої раніше був нинішній президент країни Франсуа Олланд, і "зелені" голосували проти.

Пропозицію про зняття санкцій вніс депутат Тьєррі Маріані, який минулого року їздив до окупованого Криму. Він заявив, що санкції "на сьогодні абсолютно не ефективні для вирішення міжнародної кризи і загрожують французьким інтересам".

Нагадаємо, що проти Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими ввели індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції нещодавно продовжили до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 липня 2016 року, а санкції проти Криму - до 23 червня 2016 року.

У середині березня цього року Франсуа Олланд разом із канцлером ФРН Ангелою Меркель обіцяв президенту України, що санкції ЄС буде збережено до повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram