ГоловнаПолітика

Саміт ЄС-Україна перенесли на вересень (оновлено)

Подробиць про дату наступного саміту поки що немає

Саміт ЄС-Україна перенесли на вересень (оновлено)
Фото: zn.ua

Саміт Україна-ЄС, запланований на 19 травня в Брюсселі, перенесли.

Про це у Twitter повідомив у вівторок ввечері спеціальний кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі Рікард Йозв'як. "Українському уряду необхідно більше часу для проведення реформ", - йдеться в повідомленні.

Оновлення 10:08. Прес-аташе представництва ЄС Давид Стулік у коментарі "Українським новинам" підтвердив цю інформацію. При цьому він не уточнив, з яких причин саміт перенесено. Стулік додав, що незабаром представництво оприлюднить пояснення перенесення.

Оновлення 12:50. Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв на брифінгу в середу заявив, що саміт переносять на вересень цього року.

"За взаємною домовленістю України, президента Європейської ради Дональда Туска і президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера ухвалено зважене і прагматичне рішення про перенесення 18-го саміту "Україна - ЄС" з 19 травня на вересень", - сказав Єлісєєв.

Точна дата стане відомою після зустрічі президента Петра Порошенка з лідерами ЄС, яка відбудеться перед самітом ЄС 28-29 червня.

За його словами, проведення саміту не є самоціллю, він повинен давати результат. Єлісєєв також запевнив, що його перенесення ніяк не пов'язане з питанням безвізового режиму для України.

Нагадаємо, за традицією саміти Україна-ЄС проходять раз на рік, по черзі в ЄС і в Україні. Востаннє захід проходив 27 квітня 2015 року в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram