ГоловнаПолітика

Екс-нардеп Іванющенко перебуває в міжнародному розшуку, - ГПУ

Раніше Генпрокуратура повторно оголосила Іванющенка в розшук

Екс-нардеп Іванющенко  перебуває в міжнародному розшуку, - ГПУ
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура заявляє, що колишній депутат Верховної Ради Юрій Іванющенко (Партія регіонів) перебуває не тільки у всеукраїнському, а й в міжнародному розшуку Інтерполу.

Про це повідомляють Українські Новини.

Як заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, раніше Генпрокуратура повторно оголосила Іванющенка в розшук.

Також було подано клопотання до Печерського райсуду Києва для отримання дозволу на його затримання і арешт, проте суд заявив самовідвід і звернувся до Апеляційного з проханням визначити підсудність для розгляду цієї заяви.

Рішення апеляційна інстанція поки що не винесла.

Нагадаємо, Іванющенко перебував у розшуку з початку 2015 року за рішенням Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах).

27 січня 2016 року  Солом'янський райсуд Києва ухвалив закрити кримінальне провадження щодо Іванющенка від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарських франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Суд погодився з доводами захисників, що ГПУ за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram