ГоловнаПолітика

Порошенко доручив перевірити законність надання громадянства Новинському

Порошенко доручив перевірити законність надання громадянства Новинському
Фото: Александр Ратушняк

Президент Петро Порошенко доручив Державній міграційній службі перевірити законність надання українського громадянства депутату Верховної Ради Вадиму Новинському (фракція "Опозиційного блоку").

Про це йдеться у  відповіді Президента на електронну петицію №22 від 18 січня, що набрала необхідні для розгляду 25 тис. підписів.

"Мною прийнято рішення звернутися до Державної міграційної служби про необхідність перевірки викладених у петиції відомостей і подальшого реагування в разі необхідності", - йдеться у відповіді на петицію.

У ньому перераховуються підстави для позбавлення громадянства, в тому числі добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави; придбання особою громадянства України внаслідок обману, свідомого подання неправдивих відомостей або фальшивих документів; добровільний вступ на військову службу іншої держави, яка відповідно до законодавства цієї держави не є військовим обов'язком чи альтернативною (невійськовою) службою.

Відзначається, що законодавство передбачає центральний орган виконавчої влади - Державну міграційну службу, яка здійснює державну політику у сфері громадянства, стосовно осіб, які проживають на території України, зокрема з підготовки подань про втрату особами громадянства України і разом з необхідними документами передачі їх на розгляд комісії при Президентові з питань громадянства.

Нагадаємо, 18 квітня російський олігарх Костянтин Григоришин подав документи на отримання українського громадянства. Про намір Григоришина отримати український паспорт стало відомо після того, як суд у Росії оголосив його в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram