ГоловнаПолітика

Порошенко сподівається на швидке вирішення інциденту з Шустером

Президент обіцяє захищати свободу слова в будь-яких її проявах

Порошенко сподівається на швидке вирішення інциденту з Шустером
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко розраховує, що конфлікт з телеведучим Савіком Шустером буде вичерпаний найближчим часом.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Свобода слова є одним з найбільших досягнень України після Революції гідності і є наріжним каменем демократії. Як гарант Конституції, я захищав і буду захищати свободу слова в будь-яких її проявах. Тому сподіваюся, що відповідні служби в найкоротші терміни вичерпають інцидент з журналістом Савіком Шустером", - написав Порошенко.

Нагадаємо, вчора ЗМІ дізналися про заборону Шустеру працювати в Україні. Інформацію про те, що право на роботу телеведучого дійсно анульовано LB.ua підтвердив керівник каналу "3Stv" Павло Єлізаров.

У Державній службі зайнятості пояснили, що анулювали право на роботу телеведучого через розслідування щодо нього. Згідно  з п. 24 порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на використання праці іноземців, наявність кримінального провадження є підставою для відмови у видачі або продовження дії дозволу на роботу в Україні.

Шустер працює в Україні 11 років - з 2005 року. Зараз він веде політичне ток-шоу на телеканалі 3S tv. Восени 2015 року на ТОВ «СавікШустерСтудія» відбулася податкова перевірка, в результаті якої студії були вручені податкові рішення-повідомлення на загальну суму більш як 13 млн гривень (підозра в ухиленні від сплати податків - ред.). У січні 2016 року Савік Шустер повідомив про відкриття кримінальної справи стосовно нього. Сам Шустер називає те, що відбувається, політичним замовленням.

Комітет з питань свободи слова та інформації на одному із засідань визнав дії силовиків неправомірними і тиском на незалежні ЗМІ, закликав уряд втрутитися в ситуацію, а спікера ВР - організувати звіт голови Фіскальної служби з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram