ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція прес-конференції Савіка Шустера

Телеведучому заборонили працювати в Україні після 11 років ток-шоу.

LB.ua транслює прес-конференцію телеведучого Савіка Шустера, присвячену подіям навколо позбавлення його права на роботу в Україні та тиску з боку української податкової загалом.

Нагадаємо, Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл на роботу в Україні Шустеру. У відомстві пояснили, що отримали лист від Державної фіскальної служби про те, що стосовно громадянина Канади Савіка Шустера здійснюється кримінальне провадження. Тому, згідно з п. 24 порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на використання праці іноземців, наявність кримінального провадження є підставою для відмови у видачі або продовження дії дозволу на роботу в Україні.

Коментуючи інцидент, президент Петро Порошенко заявив, що розраховує на швидке вирішення конфлікту і пообіцяв "захистити свободу слова в будь-яких її проявах".

Шустер працює в Україні 11 років - з 2005 року. Зараз він веде політичне ток-шоу на телеканалі 3S tv. Восени 2015 року на ТОВ "СавікШустерСтудія" відбулася податкова перевірка, в результаті якої студії були вручені податкові рішення-повідомлення на загальну суму більш як 13 млн гривень (підозра в ухиленні від сплати податків - ред.). У січні 2016 року Савік Шустер повідомив про відкриття кримінальної справи стосовно нього. Сам Шустер називає те, що відбувається, політичним замовленням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram