ГоловнаПолітика

Сакварелідзе вирішив піти в політику

Екс-заступник генпрокурора анонсував створення нової партії реформаторів

Сакварелідзе вирішив піти в політику
Фото: EPA/UPG

Колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе анонсував створення в Україні нової політичної партії.

Про це він заявив на лекції в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, передає "112.ua".

За його словами, наступного або, можливо, цього тижня буде оголошено про створення нової політичної платформи, до якої увійде і сам Сакварелідзе.

"У партії будуть люди, радикально налаштовані, які хочуть змін у правоохоронній системі і реформ", - зазначив Сакварелідзе.

Нагадаємо, 29 березня генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе з посади заступника генпрокурора-прокурора Одеської області за те, що той брав участь у мітингу.

Американська газета The New York Times розкритикувала внутрішню політику Петра Порошенка, звинувативши його в тому, що він потурає корупції. У редакційній статті зазначалося, що самої відставки Шокіна з посади голови ГПУ недостатньо для ефективної боротьби з корупцією. Окремо порушувалося питання звільнення Сакварелідзе. У цьому контексті наголошувалося, що генпрокурор "систематично очищав відомство від співробітників, націлених на реформи".

Під час свого візиту у США Порошенко зустрівся з віце-президентом Джо Байденом, який наголосив на важливості призначення нового незалежного генпрокурора.

Згодом Сакварелідзе публічно заявив, що ніякого бажання очолити ГПУ він не має.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram