ГоловнаКультура

Оголошено програму "Чілдрен Кінофесту-2016"

Фестиваль відкриється мультфільмом "Хлопчик-фантом"

Оголошено програму "Чілдрен Кінофесту-2016"
Фото: childrenkinofest.com

Фестиваль кіно для дітей і підлітків "Чілдрен Кінофест", який відбудеться з 27 травня по 5 червня у 17 містах України, оголосив свою програму.

Його відкриє франко-бельгійський анімаційний фільм "Хлопчик-фантом" про маленького супергероя, який об'єднує зусилля з поліцейським, прикутим до інвалідного крісла, щоб врятувати Нью-Йорк від руйнування. Одну з ролей у мультфільмі озвучила француженка Одрі Тоту.

Також покажуть фільм "Альпійська казка Хайді" - екранізація знаменитої повісті "Хайді" Йоганни Спірі про сирітку, яка живе зі своїм дідом-пастухом серед альпійських лук. Ще один фільм - норвезька "Операція «Арктика»" про трьох дітей, які опиняються в арктичних льодах Шпіцбергена, де їм належить здобувати їжу, зустрітися з полярними ведмедями і боротися з природою.

Угорська пригодницька комедія "Лапа" розповідає історію тренера і собаки-рятувальника. Крім того, у програмі - фільм "Правила життя хлопчика Ніно", анімаційна стрічка "Міні і Моззі", фестивальний хіт "Ми - найкращі!"

У позаконкурсній програмі на глядачів чекає ретроспектива міні-мультфільмів від анімаційної студії Aardman, присвячена її сорокаріччю. Також поза конкурсом представлена серія "Моя країна - Україна" з 26 мультфільмів.

Закриває фестиваль музична комедія Роберти Дюрран "Фелікс" - історія про маленького саксофоніста, яка стала переможцем "Чілдрен Кінофесту" 2015 року.

Переможця фестивалю обирають шляхом прямого голосування глядачів.

Вхід на покази в усіх містах - безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram