ГоловнаПолітика

Нардепу Гузю заборонили в'їзд у Білорусь

Нардеп збирався взяти участь у дозволеній владою акції "Чорнобильський шлях"

Нардепу Гузю заборонили в'їзд у Білорусь
Игорь Гузь
Фото: http://www.volynnews.com

Народний депутат від фракції "Народний фронт" Ігор Гузь заявляє, що йому заборонили в'їзд у Білорусь, коли він намагався вирушити в країну для участі в акції "Чорнобильський шлях", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У них є лист від Російської Федерації, що мені не бажаний в'їзд на територію Російської Федерації. Оскільки в Білорусі і РФ є міжкордонні угоди, відповідно, Білорусь їх виконує", - повідомив він у коментарі агентству 25 квітня.

За словами народного депутата, будь-якого документа з відповідним рішенням йому не надали.

"Поставили позначку в паспорті "в'їзд заборонено" - і все. На який час заборонено в'їзд, я не знаю. Запитав у прикордонників, там були представники КДБ, але вони нічого не сказали. Запропонували зателефонувати в посольство РФ. Я спробував донести, що є депутатом, заступником голови комітету у закордонних справах, членом делегації в ПАРЄ", - сказав Ігор Гузь.

Нардеп уточнив, що це сталося в пункті пропуску Дольськ-Мохро - на межі Волинської області України та Брестської області Білорусі.

"Їхав я для участі в акції "Чорнобильський шлях" - вона, до речі, дозволена владою, тобто легальна. У мене були заплановані зустрічі, в тому числі з українською діаспорою, з представниками опозиції. Завтра в нас мала бути в Мінську прес-конференція. Плюс я хотів зустрітися з батьками тих білоруських добровольців, які воюють в Україні, щоб їх підтримати, тому що там обшуки, переслідування і так далі", - розповів депутат.

Нагадаємо, наприкінці березня СБУ заборонила в'їзд в Україну російському телеведучому Отару Кушанашвілі, який мав працювати на "Радио Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram