ГоловнаПолітика

Донори чорнобильських проектів виділили €85 млн

Україна оцінювала брак коштів у €105 млн

Донори чорнобильських проектів виділили €85 млн
Фото: president.gov.ua

Міжнародні донори прийняли рішення додатково внести на реалізацію чорнобильських проектів понад 85 млн євро.

Про це під час брифінгу в Києві повідомили президент ЄБРР Сума Чакрабарті та посол Японії в Україні Шигекі Сумі після конференції зі збору коштів.

"Я радий повідомити, що рада директорів ЄБРР ухвалила рішення виділити додатково 40 млн євро на "чорнобильські" проекти", - сказав Чакрабарті. Він додав, що угоду про виділення коштів буде підписано з урядом України завтра, 26 квітня. При цьому Чакрабарті наголосив, що загальний внесок ЄБРР у "чорнобильські" проекти, зроблений за весь час співпраці, становитиме близько 750 млн євро.

Посол Японії - країни, яка головує на цей момент у "великій сімці", - зазначив: "Ми також хочемо повідомити, що донори "сімки" готові виділити 45 млн євро. Ще близько 2,5 млн євро ми готові залучити від інших донорів".

Як зазначив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Україна на конференції донорів заявила про своє рішення зробити зі свого боку додатковий внесок на €1,4 млн.

Зібрані кошти спрямують на завершення будівництва нового безпечного конфайнмента (НБК) та сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2).

Нагадаємо, напередодні Зубко оцінив нестачу коштів на чорнобильські проекти в 105 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram