ГоловнаПолітика

Шестимісячний термін знайомства Мосійчука з кримінальною справою минув

Захист нардепа не зацікавився матеріалами кримінального провадження.

Шестимісячний термін знайомства Мосійчука з кримінальною справою минув
Игорь Мосийчук
Фото: Макс Требухов

Розслідування кримінального провадження проти народного депутата Ігоря Мосійчука було завершено 22 жовтня 2015 року, однак за шість місяців підозрюваний і його захисники так і не ознайомилися з матеріалами справи, блокуючи його передачу до суду.

Як повідомляє Генпрокуратура, рішенням суду термін ознайомлення зі справою обмежено 25 квітня 2016 року.

На 26 квітня Мосійчука запрошують прибути в Генпрокуратуру, щоб отримати копію обвинувального акта і копії реєстру матеріалів досудового розслідування.

Нагадаємо, 17 вересня генпрокурор Віктор Шокін на засіданні Верховної Ради показав відео, на якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу в підприємницькій діяльності. Після цього парламент за процедурою ad hoc (рішення, призначене для конкретної проблеми) негайно дав згоду на арешт Мосійчука, а 18 жовтня суд його заарештував. 15 листопада термін арешту Мосійчука минув, і він вийшов на волю.

У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що зізнання було зроблене під тортурами.

Крім отримання хабара, Мосійчука звинувачують у хуліганстві, застосуванні насильства і втручанні в діяльність судових органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram