ГоловнаКультура

Мінкульт хоче створити агентство з заборони проросійських артистів

Нищук закликав виробити єдиний механізм заборони російського контенту

Мінкульт хоче створити агентство з заборони проросійських артистів
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство культури має намір створити агентство для заборони артистів з проросійською позицією.

Про це заявив міністр культури Євген Нищук в інтерв'ю Hromadske.tv

"Є ідея про створення агентства, яке б здійснювало концертну, театральну та гастрольну діяльність. Функція якого ще полягала б у тому, щоб виробити ті закони, які б унеможливлювали гастролі, приїзди і професійну діяльність тих людей, які так висловлюються", - сказав він.

При цьому міністр підкреслив, що він проти складання списків.

"Я проти того, щоб складати списки - чорні або білі. Однозначно список має бути, і дуже жорсткий, але я б його в колір не обрамлював. Я б його обрамив у санкції. І про механізм їхній, ми, власне, мусимо домовитися з СБУ і з іншими органами, як це здійснюється. Звичайно, люди, які принижують гідність української держави, спотворюють українську історію, наших героїв, - однозначно, їм не місце тут", - сказав Нищук.

За його словами, для того, щоб напрацювати механізм заборони російського контенту, необхідно провести копітку роботу, "без прес-конференцій та без винесення на люди багатьох речей".

"Сам механізм буде опрацьовуватися. Я зустрічаюся з головою СБУ, я зустрічатимуся з усіма керівниками та директорами, телевізійниками і радійниками", - розповів Нищук.

Нагадаємо, раніше Мінкультури відмовилося переглядати список заборонених російських фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram