ГоловнаПолітика

Парубій пригрозив штрафувати депутатів за прогули

Спікер парламенту також обіцяє публікувати прізвища нардепів-прогульників

Парубій пригрозив штрафувати депутатів за прогули
Фото: rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій розповів, що проводитиме особисті бесіди і штрафуватиме депутатів за невідвідування пленарних засідань.

Про це він заявив в ефірі "Подробиць тижня".

"Дуже часто законопроекти, щодо яких панує повна згода більшості, в парламенті не проходять тільки тому, що відсутня дисципліна. Разом із цим хочу підкреслити, що більшість народних депутатів цього скликання - активні, дієві депутати, які подають законопроекти, працюють у залі... Але є певна частина депутатів, яка з різних причин, для мене абсолютно незрозумілих, чомусь не ходять на роботу і не беруть участі в засіданнях ВР", - сказав Парубій.

Він зазначив, що пропонуватиме для вирішення цієї проблеми "низку заходів", зокрема - індивідуальні бесіди і штрафи.

"Я буду публікувати прізвища цих депутатів, які не відвідують сесії Верховної Ради", - додав Парубій.

"Ця форма була в нас, вона не є нова і проста. Доведеться відновити цю норму для того, щоб депутат відчував не тільки моральний дискомфорт, а й також матеріальний, якщо він не відвідує без поважних причин сесію Верховної Ради України", - зазначив спікер парламенту.

Нагадаємо, електронна петиція про позбавлення депутатського мандата за три пропуски пленарних засідань без поважних причин набрала 25 тисяч підписів, необхідних для розгляду Президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram