ГоловнаПолітика

Гройсман підвищить комунальні тарифи до економічно обґрунтованого рівня

Прем'єр продовжить непопулярну реформу.

Гройсман підвищить комунальні тарифи до економічно обґрунтованого рівня
Фото: 24tv.ua

Україна під час укладання угоди з МВФ взяла на себе зобов'язання довести тарифи до собівартості, саме тому підвищення плати за комунальні послуги оминути не вдасться.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Іншого шляху немає. У мене немає вибору (крім як підвищити тарифи - ред.). Все це знають, всі це розуміють. І я це розумію. Але хочу сказати одну важливу річ: низькі і економічно необґрунтовані тарифи, хто б що не говорив - поле для корупції", - зазначив голова уряду.

"Це десятки, сотні мільярдів, які заробили на цих справах різні люди. Хочете вірте мені, хочете не вірте, але коли газ для однієї категорії коштує три тисячі, для іншої - сім, то запевняю, що він все одно списується по три тисячі для населення, а продається нелегально по сім. На цьому заробляють мільярди. Коли буде одна економічно обґрунтована ціна, діватись буде нікуди. Зараз ми займаємося цим питанням - зокрема, Андрій Рева - щоб правильно побудувати умови соціальної справедливості, і для тих, хто має невеликий заробіток, навіть підвищення ціни до економічно обґрунтованої не мало важких наслідків", - розповів Гройсман.

За його словами, підвищення тарифів критикують ті, хто намагається зупинити процес реформування, який скоро почне продукувати економічний підйом.

"Де взяти гроші на пенсії? Перестати красти, але й цього буде недостатньо, якщо не буде економічного зростання. Всі брудні оборудки потрібно назавжди припинити", - резюмував прем'єр. При цьому він визнав, що впровадження реформи тарифоутворення пройде нелегко для всіх.

Детальніше про це читайте в повній версії інтерв'ю "Володимир Гройсман: «Я не планую бути Президентом»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram