ГоловнаПолітика

НФ пообіцяв домагатися зарплати від 10 тис. гривень для контрактників

Андрій Тетерук вказав на заслуги Арсенія Яценюка в сфері оборони.

НФ пообіцяв домагатися зарплати від 10 тис. гривень для контрактників
Андрей Тетерук
Фото: http://nfront.org.ua

"Народний фронт" наполягатиме на подальшому збільшенні бюджетних витрат на зарплати військовослужбовцям у держбюджеті-2017.

Про це заявив член фракції Андрій Тетерук, коментуючи рішення уряду про весняний призов, повідомляє прес-служба НФ.

"Відновлення призову на військову службу було цілком правильним рішенням в умовах війни. У перші місяці російської агресії Україну дуже виручили добровольчі підрозділи та мобілізація дорослих чоловіків. Але цей кадровий ресурс потрібно поповнювати й оздоровлювати підготовкою молоді. Тут необхідні і призовники, і більше контрактників, і молодих офіцерів. Це взаємодоповнюючі елементи. Відповідно, щоб залучити більше хороших контрактників і їх молодих командирів-офіцерів - повинні підвищуватися їхні зарплати", - сказав Тетерук.

Призовники, зазначив він, непридатні для багатьох сучасних солдатських і матроських посад, тому їх слід розглядати насамперед як майбутніх контрактників.

"Призовники грають важливу роль, а після звільнення зі служби залишаються резервом оборони. Однак у Збройних силах та інших військових формуваннях усе більше посад, які можна довірити тільки професійному військовому. Завдяки різкому збільшенню бюджетних витрат на оборону Кабміном Яценюка (113 мільярдів в 2016 році) армія почала модернізуватися. Створені Сили спеціальних операцій з серйозними вимогами до здоров'я і психіки солдата. Уже використовуємо безпілотники, керовані артилерійські снаряди. "Укроборонпром" підійшов до створення протиракетного щита і повністю вітчизняної оперативно-тактичної ракети. У таких сучасних підрозділах узагалі мало посад солдатів і матросів - і більшість із них мають бути контрактниками з конкурентними зарплатами від 10 000 гривень. Добровольці, мобілізовані, призовники - тут уже не основа, а перш за все кандидати для відбору на контрактну службу", - сказав Тетерук.

"Ми вже ведемо відповідну роботу в оборонному й інших комітетах Верховної Ради, щоб задані Яценюком темпи зростання зарплат військових були збережені в проекті держбюджету на 2017-й рік. Це принципова стратегічна позиція "Народного фронту", - додав він.

Нагадаємо, військовим із 2016 року різко підвищили зарплати. Наприклад, якщо раніше рядовий солдат отримував зарплату 2341 гривню, то тепер йому нараховують 7000 гривень. Окрім того, військовим доплачують три мінімальні зарплати за перебування безпосередньо в зоні АТО. Мінімальна зарплата зараз дорівнює 1378 грн, тобто три мінімальні зарплати - 4134 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram