ГоловнаПолітика

Закон України “Про Луценка”

Сьогодні Верховна Рада на ранковому засіданні так і не змогла назбирати голосів за включення до порядку денного законопроекту депутатів від БПП Руслана Князевича, Сергія Алєксєєва та Романа Романюка, який змінював вимоги до кандидата на посаду Генпрокурора під Юрія Луценка. “За” проголосували лише 177 нардепів - голосів не дали фракції-попутники “Відродження” та “Воля народу”, які нещодавно допомогли коаліції з обранням Кабміну Гройсмана. У зв'язку з цим можна констатувати, що наявний законопроект недостатньо пропрацьований, аби гарантувати Юрієві Віталійовичу таке небажане генпрокурорське крісло. Тому пропонуємо чинній урядовій коаліції нову редакцію законопроекту, який напевне усуне всі можливі перешкоди для торжества політичної доцільності:

Фото: Макс Требухов

“Закон України “Про Луценка”

  1. Юрій Віталійович Луценко є повноправним кандидатом на посаду Генерального прокурора України. Права Луценка на керування ГПУ є священними й невід'ємними та гарантовані Конституцією України, Кодексом законів про працю, Женевською конвенцією та Угодою про Асоціацію між Україною та ЄС.

  2. У раз невідповідності кандидатури Юрія Віталійовича Луценка окремим вимогам українського законодавства законодавство має бути в тижневий термін приведене у відповідність до кандидатури Юрія Віталійовича Луценка.

  3. Відповідальність за п.2 покладається на керівництво Верховної Ради України, народних депутатів від фракцій Блоку Петра Порошенка та Народного Фронту, а також позафракційних та колишніх ригів (за згодою).

  4. У разі публічного висловлення Юрієм Луценком небажання очолювати Генеральну Прокуратуру України рішення про обрання Луценка Генпрокурором ухвалюється без згоди Юрія Луценка.

  5. Освіта Юрія Луценка, отримана в університеті “Львівська політехніка”, вважається юридичною, поки зворотнє не доведене в судовому порядку.

  6. У разі, якщо суд встановить, що освіта Луценка не є юридичною, рішення суду вважається політично вмотивованим реваншем старої системи та виконанню не підлягає. Судді — ганьба.

  7. Якщо пункт 6 виконати неможливо, Національний університет “Львівська політехніка” перейменовується в Національний юридичний університет “Львівська політехніка”.

  8. До стажу роботи Юрія Луценка в області права зараховується час, проведений на посадах депутата Верховної Ради України та міністра внутрішніх справ, а також у тюремному ув'язненні, в дитячій кімнаті міліції та поліційній дільниці м.Франкфурт-на-Майні (Німеччина).

  9. Якщо сумарний стаж п. 8 складає менше 10 років, формулювання “в області права” в законодавстві змінюється на “в Київській області та м. Київ”.

  10. Для обрання Юрія Луценка Генеральним прокурором України потрібно 226 голосів народних депутатів.

  11. Або 177.

  12. Якщо вимоги п. 10 та п.11 виконати неможливо, Юрій Луценко затверджується Генпрокурором на погоджувальній раді фракцій БПП та НФ, а також позафракційних та колишніх ригів (за згодою).

  13. Якщо Юрій Луценко й після ухвалення всіх необхідних змін до законодавства не затверджується Генеральним прокурором України, то це капєц.

Перехідні положення:

  1. Закон України “Про Луценка” набуває чинності після ухвалення Верховною Радою, підпису Президента та публікації на сайті ВР.

  2. Або одразу після написання.

  3. А краще навіть до нього.

  4. Коротше, закон уже півгодини як чинний.

Юрко КосминаЮрко Космина, політичний оглядач LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram