ГоловнаКультура

Порошенко схвалив заборону російських фільмів, створених після 2014 року

Під заборону потрапляють художні фільми, телесеріали, програми і телепередачі

Порошенко схвалив заборону російських фільмів, створених  після 2014 року

Президент Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким заборонено трансляцію всіх російських фільмів і серіалів, створених після 1 січня 2014 року, поширюється також на вперше оприлюднені (продемонстровані) після 1 січня 2014 року.

Про це йдеться на сторінці відповідного законопроекту №3359 на сайті Верховної Ради.

"Закон підписано. 20.04.2016 повернуто з написом від Президента", - йдеться на сайті.

Закон про заборону розповсюдження і публічну демонстрацію фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів влади і силових структур держави-агресора та радянських органів державної безпеки, а також виправдовують окупацію частини території України, незалежно від країни виробника, створених після 1 серпня 1991 року, а також заборону трансляції всіх російських фільмів, створених після 1 січня 2014 року, набув чинності 4 червня 2015 року.

При цьому під фільмом у законі розуміються не тільки художні стрічки, але і телевізійні серіали та їх окремі серії, а також у законі йдеться про програми та телепередачі.

Нагадаємо, 29 березня Верховна Рада поширила заборону трансляції всіх російських фільмів і серіалів, створених після 1 січня 2014 року, також на вперше оприлюднені (продемонстровані) після 1 січня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram