ГоловнаПолітика

Депутатську групу "Воля народу" хочуть перетворити на "Наш край", - нардеп

У парламенті хочуть створити більшість, підконтрольну Банковій

Депутатську групу "Воля народу" хочуть перетворити на "Наш край", - нардеп
Фото: укроп.org

У Верховній Раді намагаються створити підконтрольну Банковій більшість, для цього "Блок Петра Порошенка" переформатує депутатські групи з мажоритарників, у тому числі і колишніх "регіоналів".

Про це заявив народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Попов в інтерв'ю телеканалу NewsOne, пише "ГОРДОН".

За інформацією Попова, депутатську групу "Воля народу" хочуть перетворити на групу "Наш край".

"Що тепер розповідають джерела з крила, де БПП сидить? Кажуть - ми зараз приймемо "Волю народу" в "Наш край", наженемо туди депутатів інших, яких у нас є запас свій, і будемо просто їм спускати темники. Це тоді КПРС виходить по повній! Якщо зараз у них ще є якась своя думка, то тоді в них своєї думки не буде. Тому що однакові вказівки будуть іти на БПП, однакові вказівки будуть іти на новий "Наш край". Це ревізія результатів виборів, узурпація політичної влади і це вже стиль Геббельса", - заявив Попов.

Він упевнений, що навіть мажоритарники від "Волі народу" вже не підтримують провладні фракції, тому Адміністрація президента зважилася на таке переформатування.

"Минулого тижня нова коаліція як тільки не голосувала з новими "регіоналами", щоб із ними разом проголосувати за уряд. Але вони тепер уже між собою сваряться. У мене сидять ці ж фракції мажоритарники, вони кажуть: ми за дурниці антисоціальні голосувати не будемо. Ми потім приїдемо в округи, де нас люди з'їдять... І тому вони вимагають, щоб уряд торгувався з МВФ", - пояснив нардеп.

Нагадаємо, парламентська коаліція "Європейська Україна" була створена наприкінці 2014 року в складі БПП, "Народного фронту", "Радикальної партії", "Самопомочі" та "Батьківщини". Три останні фракції з неї пізніше вийшли, в складі більшості залишилося менш ніж 226 депутатів. Офіційно про розпад коаліції оголошено не було.

За словами спікера Ради Андрія Парубія, на сьогодні в коаліцію входять 230 народних депутатів.

У групі "Воля народу" - 19 нардепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram