ГоловнаЕкономікаБізнес

Мито на вивезення металобрухту з України можуть підвищити до 30 євро за тонну

Перед другим читанням розмір вирішили знизити.

Мито на вивезення металобрухту з України можуть підвищити до 30 євро за тонну
Фото: metallolom.tiu.ru

Мито на вивезення металобрухту з країни можуть підвищити до 30 євро за тонну, а не до 35 євро за тонну, як говорили раніше. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook директор металургійного заводу імені Ілліча Юрій Зінченко.

"Щойно вийшов зі слухань у комітеті з питань промислової політики та підприємництва. Обговорювали питання збереження в Україні запасів металобрухту. Цифри жахають - при гострому дефіциті металобрухту Україна в останні роки ставить рекорди з вивезення цієї сировини за кордон. Фактично ми віддаємо за безцінь те, що може працювати на благо кожного українця. На нашому комбінаті нестача брухту - вже постійна. Це робить нашу продукцію більш дорогою, в результаті чого вона перестає бути конкурентоспроможною на світових ринках", - пише Зінченко.

"На жаль, сьогодні на слуханнях проголосували за 30 євро. Але я сподіваюся, що завтра парламентарії все ще раз ретельно зважать і все-таки проголосують за 35. Адже це значні додаткові надходження в дефіцитний бюджет країни. Вже не кажучи про те, що це один із основних кроків, необхідних сьогодні для порятунку вітчизняної металургійної галузі", - резюмує директор заводу.

За його словами, цього четверга в парламенті мають затвердити у другому читанні законопроект №3868 про підвищення експортного мита.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram