ГоловнаПолітика

Харківську область відвідали делегації Литви і Латвії

Регіон зацікавлений у довгостроковій співпраці.

Харківську область відвідали делегації Литви і Латвії

Харківська область активно налагоджує співпрацю з країнами Балтії. Так, уже найближчим часом у Харкові має відкритися Почесне консульство Латвії. Це питання обговорили під час зустрічі голови ХОДА Ігоря Райніна з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.

"Ми зацікавлені в довгостроковому розвитку наших відносин із Харківською областю в усіх напрямках. Мені здається, дуже важливо, щоб у нас у Харківській області був почесний консул. За допомогою почесних консулів відразу можна поглибити і значно активізувати відносини. Ми зацікавлені, звичайно, в культурному й освітньому обміні. Більш ніж 200 студентів з України навчаються в Латвії, а у вас - серйозний освітній потенціал в області", - сказав пан Пойканс.

Також 19 квітня Харків відвідав міністр охорони краю Литви Юозас Олекас. Разом із головою області Ігорем Райніним і зі своїм українським колегою – міністром оборони Степаном Полтораком він узяв участь у відправленні на медичну реабілітацію в Литву 11 учасників АТО, 9 з яких - жителі Харківської області.

"Ми приділяємо багато уваги реабілітації бійців АТО, - зазначив голова Харківської ОДА Ігор Райнін. - Облдержадміністрація на міжнародних зустрічах різного рівня завжди порушує це питання. Я повинен сказати, що наші міжнародні партнери завжди з радістю відгукуються. Ми разом із міністром оборони будемо робити все для того, щоби бійці, які брали участь в АТО, мали можливість пройти реабілітацію за найкращими європейськими програмами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram