ГоловнаПолітика

Закупівлі для оборонної сфери проходитимуть у стислі терміни, - Іванчук

Нардеп прокоментував прийнятий закон.

Закупівлі для оборонної сфери проходитимуть у стислі терміни, - Іванчук
Фото: Ольга Якимович

Верховна Рада 239 голосами прийняла за основу законопроект №4288 про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони.

Про це повідомив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

"Під час прийняття закону "Про прозорі закупівлі" парламент узяв на себе зобов'язання прописати норму про спрощену процедуру закупівлі для Міністерства оборони. Сьогодні діє 39-та стаття закону, згідно з якою орган центральної виконавчої влади сам визначався, з ким йому підписувати договір. У новому законопроекті прописано, що це буде здійснюватися на конкурсних засадах через електронний аукціон, що дасть можливість структурам швидко реагувати під час антитерористичної операції, військового або надзвичайного стану", - сказав він.

За словами голови комітету, законопроектом передбачено, що відбір учасників закупівель буде здійснюватися через електронний аукціон на конкурсних засадах у максимально стислі терміни. Така процедура закупівлі зменшує ризики затримки або зриву термінів постачання товарів, робіт і послуг для потреб оборони.

"Законопроект дуже якісний, до другого читання ми врахуємо всі зауваження і пропозиції народних депутатів - і отримаємо збалансований законопроект", - резюмував Андрій Іванчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram