ГоловнаКультура

Мінкульт відновив діалог з діячами культури

Нищук зобов'язався чути громадські об'єднання.

Мінкульт відновив діалог з діячами культури
Фото: http://mincult.kmu.gov.ua

Міністр культури Євген Нищук у вівторок провів зустріч з експертами культурного середовища, громадськими активістами у сфері культури, представниками державних і недержавних культурних інституцій.

Як повідомляє прес-служба Мінкульту, обговорювали, зокрема, розробку закону про основні напрямки культурної політики і створення українського Фонду культури, охорону пам'яток і культурної спадщини.

На зустрічі також розглянули шляхи реорганізації самого Міністерства культури так, щоб у ньому працювали управління стратегічного планування та креативних індустрій.

Нищук у своїй промові запевнив, що прагне діалогу з громадським сектором. Він ставить перед собою завдання ліквідувати розрив "між так званою офіційною, державною і неофіційною культурою".

У зустрічі з міністром узяли участь Олена Правило з Конгресу активістів культури; засновниця платформи "Спільнокошт" і "Велика ідея" Ірина Соловей; Наталія Кривда та представники реанімаційне пакету реформ "Культура"; Катерина Чуєва з Національного музею мистецтв ім. Богдана і Варвари Ханенків; Ігор Пошивайло з Національного музею Свободи / Музею Майдану; представники Арсеналу Антон Дробович і Аліса Ложкіна; галерист Павло Гудімов; нардеп Ірина Подоляк.

Нагадаємо, попередника Нищука на посаді голови Мінкульту В'ячеслава Кириленка критикували за відмову від діалогу з діячами культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram