ГоловнаПолітика

Нардепи Кривенко і Кишкар вступили в "Рух"

Партія знову стала парламентською

Нардепи Кривенко і Кишкар вступили в "Рух"
Фото: nru.org.ua

Депутати Верховної Ради Павло Кишкар і Віктор Кривенко вступили в "Народний Рух". Про це у вівторок повідомив лідер НРУ Василь Куйбіда на спільному брифінгу з Кишкарем і Кривенком.

Кривенко і Кишкар у 2014 році пройшли до Верховної Ради за списком партії "Самопоміч", але були виключені з її фракції 31 серпня 2015 року через голосування за підтримку змін Конституції. 31 березня 2016 року стало відомо, що Кривенко і Кишкар увійшли до фракції Блоку Петра Порошенка, чим допомогли зберегти коаліцію.

Пояснюючи своє рішення вступити в НРУ, Кривенко заявив, що був активістом "Молодіжного Руху" ще наприкінці 90-х років.

"Мій батько навіть балотувався від "Народного Руху" до міської ради Дніпродзержинська. Це дійсно моя перша партія, куди я написав заяву. Дякую політраді партії, яка одностайно підтримала наш вступ в організацію. "Рух" від сьогодні знову стає парламентською силою", - цитує депутата прес-служба партії.

Кишкар у свою чергу зазначив, що розглядає "Рух" як ідеальний початок боротьби "за свободу і добробут української нації".

Нагадаємо, НРУ був створений наприкінці 80-х років як суспільно-політична організація. У 1993 році "Рух" став партією, її очолив В'ячеслав Чорновіл. Після його загибелі партію очолювали Геннадій Удовенко та Борис Тарасюк. З кінця 2012 року лідером "Руху" став Василь Куйбіда. У 2014 році він балотувався в президенти України і набрав 0,06% голосів виборців. На парламентські вибори 2014 року партія свій список не виставляла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram