ГоловнаПолітика

Спробу відтермінувати закон про держслужбу назвали диверсією

Дмитро Кулеба б'є на сполох.

Спробу відтермінувати закон про держслужбу назвали диверсією
Фото: 24smi.org

Зареєстрований напередодні законопроект, який передбачає відтермінування набуття чинності нового закону про державну службу, - диверсія проти держави, заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Спроба перенести початок застосування нового закону про держслужбу - це диверсія проти держави. Закон вкрай потрібен для змін у країні", - написав Кулеба у твіттері.

Напередодні група депутатів від різних фракцій зареєстрували законопроект (№4447), яким запропонувала відтермінувати набуття чинності нової редакції закону про державну службу до 1 травня 2017 року.

Крім того, виконання нового закону про держслужбу стало темою однієї з перших нарад уряду Володимира Гройсмана.

Цей закон передбачає, що з 1 травня всі призначення в системі державної служби, включно із заступниками міністрів, державними секретарями, керівниками державних агентств і комітетів, повинні відбуватися за результатами публічних конкурсів.

На думку нардепа від Радикальної партії Ігоря Попова, відтермінувати закон про держслужбу намагається влада.

"Клани роздерибанили квоти на посади в Кабміні, і тепер треба розставляти для контролю нових схем нових заступників міністрів та інших «смотрящих». За два тижні не встигають усіх призначити, це ж треба перетерти з партнерами, провести кастинги, та ще й спецперевірки", - написав він у фейсбуці.

Ще одним свідченням наміру влади відтермінувати закон Попов назвав те, що в новому Кабміні є посада міністра Кабінету Міністрів, хоча цю посаду ліквідують з 1 травня за новим законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram