ГоловнаПолітика

За мера Вишгорода внесли 5 млн гривень застави

Олексій Момот найближчим часом вийде зі СІЗО

За мера Вишгорода внесли 5 млн гривень застави
Алексей Момот
Фото: facebook.com/momot.aleksey

За мера Вишгорода Олексія Момота, затриманого за вимагання 1 млн євро хабара, внесено заставу в розмірі 5 млн гривень.

Про це повідомив голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган у Фейсбуці.

"Заставу 5 млн грн за Олексія Момота внесено", - написав Горган.

За його словами, 2 585 тис. гривень внесла дружина депутата Верховної Ради Ярослава Москаленко (група "Воля народу"), 1 400 тис. вніс депутат Ради Юрій Дерев'янко ("Воля народу"), 1 млн гривень вніс керівник тресту "Південатоменергобуд" Сергій Костирко, ще 15 тис. внесли "небайдужі жителі Вишгорода".

"Момота, згідно з постановою суду, повинні звільнити протягом одного дня з моменту отримання документа з відміткою банку, що підтверджує внесення коштів на рахунок. Документи адвокати вже везуть в установу, де він зараз перебуває", - додав Горган.

Нагадаємо, Момота затримали в своєму кабінеті 14 квітня співробітники СБУ та прокуратури. За даними правоохоронців, він вимагав 1 млн євро від будівельної компанії за те, щоб їй не створювали проблем при забудові мікрорайону.

Чотири посередники мера були затримані в центрі Києва, коли вони перераховували в банківському відділенні першу частину хабара в розмірі 200 тис. євро. Ще одного спільника - в одному з ресторанів, коли представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2800 м2 вартістю понад 700 тис. євро.

Печерський райсуд Києва заарештував Момота на два місяці з можливістю внесення 5 млн грн застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram