ГоловнаКультура

До Книжкового Арсеналу вийде збірка оповідань Олеся Ульяненка

До видання увійдуть 20 коротких оповідань письменника

На літературному ярмарку "Книжковий Арсенал", яка триватиме з 20 по 24 квітня, відбудеться презентація збірки оповідань відомого українського письменника Олеся Ульяненка "Яйця динозавра".

Як повідомляють організатори події, до збірки, підготовленої видавництвом "Люта справа", увійшло 20 оповідань, написаних у період з 1986-го по 2010 роки.

Фото: Люта справа

Розповіді публікувалися у різних виданнях - починаючи з самвидаву "Повстанський шлях" і закінчуючи чоловічим журналом "XXL".

Укладачами збірки виступили Євгенія Чуприна, літературний агент Ульяненка і голова оргкомітету Міжнародної літературної премії його імені, та Мирослав Слабошпицький, кінорежисер і близький друг письменника.

Олесь Ульяненко народився у 1962 році, закінчив Миколаївську "морехідку", воював в Афганістані. У 1997 році отримав Малу Шевченківську премію за свій дебютний роман "Сталінка". У 2009 році роман "Жінка його мрії" отримав негативний експертний висновок від Національної експертної комісії з моралі і був визнаний порнографічним. У результаті тираж вилучили з продажу, але Ульяненко оскаржив це рішення в суді.

17 серпня 2010 року письменник загинув за нез'ясованих обставин.

У 2012 році засновано Міжнародну літературну премію ім. Олеся Ульяненка.

У серпні 2015 року в Хоролі, де Ульяненко народився, назвали вулицю на його честь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram