ГоловнаПолітика

Вирок Єрофєєву і Александрову оголосять у понеділок

Росіянам загрожує тюремний термін у 15 років

Вирок Єрофєєву і Александрову оголосять у понеділок
Фото: Сергей Нужненко

Голосіївський районний суд винесе вирок російським військовим Євгену Єрофєєву і Олександру Александрову в понеділок, 18 квітня.

Про це повідомив суддя Микола Дідик, пише "Медиазона".

Держзвинувачення попросило засудити росіян до 15 років позбавлення волі. Захист вимагає виправдати їх.

Нагадаємо, росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва поранили й узяли в полон українські військові 16 травня 2015 року в місті Щастя Луганської області. Через два дні офіційний представник російського Міноборони генерал-майор Ігор Конашенков заявив, що вони звільнилися зі збройних сил задовго до свого затримання. 19 травня СБУ опублікувала відео, на яких Александров і Єрофєєв визнавали себе діючими військовослужбовцями 3-ї Гвардійської бригади спеціального призначення, які прибули на територію сусідньої держави за наказом.

Згодом вони відмовилися від зізнань.

Александрова і Єрофєєва обвинувачують за частиною 2 статті 28 та частиною 2 статті 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, вчинене групою осіб за попередньою змовою), частиною 2 статті 201 (контрабанда зброї і боєприпасів, вчинена групою осіб за попередньою змовою), частиною 2 статті 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України, вчинене групою осіб за попередньою змовою), частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи участь у ній, вчинене групою осіб за попередньою змовою), а також частиною 3 статті 258 (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб і який спричинив загибель людини).

Росіян можуть обміняти на Надію Савченко та/або Олега Сенцова, яких у Росії посадили відповідно на 22 і 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram