ГоловнаПолітика

Луценко: коаліція замала, але під "нормальні закони" голоси знайдуться

До коаліції готові прийняти фракції, які раніше входили до парламентської більшості

Луценко: коаліція замала, але під "нормальні закони" голоси знайдуться
Фото: Макс Требухов

Керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко визнає, що в коаліції не достатньо депутатів для стабільної роботи, але впевнений, що під якісні законодавчі ініціативи голоси в парламенті знайдуться.

Про це він заявив журналістам у кулуарах Ради, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що вчорашній день показав стійку цифру 250, яка об'єднує зал. Дуже сподіваюся, що так буде і надалі, тому що перебування депутатів у коаліції або опозиції часто умовне", - сказав Луценко.

Він також пояснив, що деякі законодавчі ініціативи об'єднають під час їхнього розгляду фракції коаліції і ті, які вийшли з більшості.

Політик вважає, що під "нормальні закони" в сесійній залі знайдеться необхідна кількість голосів.

"Так, я усвідомлюю, що коаліція замала. 240 депутатів, в тому числі 227 членів фракцій коаліції - це мало для спокійної і стабільної роботи парламенту. Просто ніхто не обіцяв нам спокою", - додав Луценко.

Він також зазначив, що в коаліції готові прийняти фракції, які раніше входили до парламентської більшості "Європейська Україна".

Нагадаємо, коаліція "Європейська Україна" була створена наприкінці 2014 року у складі БПП, "Народного фронту", "Радикальної партії", "Самопомочі" і "Батьківщини". Три останні фракції з неї згодом вийшли, у складі більшості залишилося менше 226 депутатів. Втім, офіційно про розпад коаліції не оголошували.

Раніше Луценко заявив, що зараз у коаліції 235 голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram