ГоловнаПолітика

Міклош очолить групу підтримки реформ при Кабміні

Словак керуватиме "спеціальним ядром" фахівців

Міклош очолить групу підтримки реформ при Кабміні
Фото: yes-ukraine.org

Словак Іван Міклош очолить групу підтримки реформ при Кабінеті Міністрів України.

Про це під час години запитань до уряду розповів прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"В уряді буде створено спеціальне ядро, куди увійде група фахівців, ми повідомимо про це наступного тижня. Очолить цих фахівців - вже є попередня домовленість - Іван Міклош, це буде група підтримки реформ", - заявив він.

Раніше передбачалося, що Міклош очолить Міністерство фінансів, проте від цієї ідеї відмовилися через його словацьке громадянство. Міклош спершу дав згоду увійти в український уряд, але при цьому він зажадав зберегти за ним громадянство Словаччини. Щоб виконати цю вимогу, до Верховної Ради подали законопроект, який дозволяє іноземцям працювати у Кабміні. Така ініціатива викликала протести серед депутатів, і тоді Міклош заявив, що може відмовитися від посади міністра.

Міклош був міністром приватизації у Словаччині у 1991-1992 рр., віце-прем'єром-міністром економіки у 1998-2002 рр., міністром фінансів у 2002-2006 рр. і 2010-2012 рр., а також депутатом Народної Ради Словаччини у 2006-2010 рр.

З лютого 2015 року Міклош був радником міністра фінансів Наталії Яресько та міністра економіки Айвараса Абромавичуса. У травні 2015 року він разом із головою інвесткомпанії "Драгон Капітал" Томашем Фіалою і музикантом Святославом Вакарчуком зареєстрував громадську організацію (ГО) "Центр економічної стратегії", позиціонуючи її як think tank.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram