ГоловнаПолітика

Турчинов: Росія нахабнітиме стільки, скільки їй це дозволятимуть

Секретар РНБО прокоментував інцидент у Балтійському морі

Турчинов: Росія нахабнітиме стільки, скільки їй це дозволятимуть
Фото: www.rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов прокоментував інцидент у Балтійському морі, коли російські бомбардувальники Су-24 імітували атаку на американський есмінець USS Donald Cook.

Про це він заявив журналістам під час візиту в Польщу, де зустрівся з президентом Анджеєм Дудою і керівниками силових структур країни.

На його думку, Росія постійно здійснює провокації, але "вона буде нахабніти стільки, скільки їй це дозволятимуть", сказав Турчинов.

Він також підкреслив, що російський літак не просто так літав над військовими кораблями - він демонстрував готовність атакувати їх.

"Поставте себе на місце військових, які були на цих кораблях. Відчути, була це навчально-демонстративна атака чи реальна бойова, дуже складно", - сказав Турчинов.

При цьому він наголосив, що російські військові літаки вже не порушують турецьких повітряних кордонів.

Нагадаємо, 12 квітня російські бомбардувальники Су-24 пролетіли біля американського есмінця Donald Cook у Балтійському морі на рівні, нижчому від капітанського містка, коли з палуби есмінця мав злетіти польський вертоліт.

У США назвали цей випадок несумісним із професійними стандартами роботи військових, а посла Росії в Польщі Сергія Андрєєва терміново викликали в МЗС.

У листопаді ВПС Туреччини збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив повітряний простір країни. За словами президента Реджепа Таїпа Ердогана, російський винищувач збили після десятого попередження. Обидві країни подали свої карти з відповідними заявами про маршрути літаків.

Турчинов тоді навів Туреччину як приклад українським ВПС.

Згодом президент РФ Володимир Путін оголосив Туреччину посібником ІГІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram