ГоловнаКультура

У Національній опері виступить всесвітньо відома скрипалька Сара Чанг

Американка буде грати разом з New Era Orchestra.

У Національній опері виступить всесвітньо відома скрипалька Сара Чанг

У вівторок, 19 квітня, в Національній опері України виступить всесвітньо відома скрипалька, американка Сара Чанг разом з українським New Era Orchestra під керівництвом Тетяни Калініченко.

Концерт відбудеться за ініціативою Сари Чанг і за підтримки Державного департаменту США, Посольства США в Україні та Посольства Республіки Корея в Україні.

У програмі - концерт для скрипки з оркестром Яна Сібеліуса, секстет "Спогад про Флоренцію" й увертюра-фантазія "Ромео і Джульєтта" Петра Чайковського.

Торік виступ New Era Orchestra з американським скрипалем Джошуа Беллом став однією з найважливіших подій у розвитку культурної дипломатії країн. Виступ із Сарою Чанг повинен стати наступним кроком колективу до інтеграції в міжнародний культурний простір.

20 квітня Сара Чанг проведе майстер-клас для молодих українських музикантів. Подія відбудеться в Будинку освіти і культури "Майстер Клас".

Cара Чанг вважається однією з найвидатніших скрипальок у світі. Вона дебютувала у віці 8 років в супроводі Нью-Йоркського філармонічного оркестру і відтоді вже понад два десятиліття виступає з найвідомішими світовими музикантами, такими як Даніель Баренбойм, Колін Девіс, Бернард Хайтінк, Зубін Мета і ін.

Сара Чанг - ексклюзивний артист лейбла EMI Classics понад 20 років і володарка найпрестижніших музичних премій: міжнародної нагороди в галузі класичної музики в Лондоні ICMA, Премії Евері Фішера, Голлівудської зали слави, нагороди "Визнаний лідер у сфері мистецтв" Гарвардського університету 2012 року, премії Кореї за досягнення в галузі класичної музики "Нан Па" та інших міжнародних нагород.

Вона також є наймолодшою володаркою нагороди Залу слави Hollywood Bowl, протягом своєї кар'єри була удостоєна численних нагород, у тому числі брала участь у пробігу з олімпійським факелом у Нью-Йорку; журнал Newsweek включив її у свій список двадцяти найвпливовіших жінок-лідерів; Єльський і Гарвардський університети нагородили її спеціальними званнями; була названа найкращим молодим виконавцем року в рамках премії Gramophone Classical Music Awards, а 2011 року - призначена Художнім послом США.

New Era Orchestra заснували 2007 року. Оркестр сфокусований на виконанні сучасної академічної музики. Арт-директор і диригент, засновник оркестру - Тетяна Калініченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram