ГоловнаПолітика

Гройсман анонсував голосування за Кабмін на четвер

Спікер Ради повідомив про готовність стати прем'єром.

Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, який є кандидатом у прем'єр-міністри України, анонсував голосування за призначення нового Кабміну на четвер 14 квітня.

"Я думаю, що нам необхідно сьогодні зібратися, провести збори коаліції для того, щоб завтра вийти на голосування про створення нового уряду, затвердження програми дій, зміну керівництва Верховної Ради", - заявив він у середу, відкриваючи засідання парламенту.

При цьому він підтвердив, що учасникам нічних переговорів удалося досягти компромісу щодо формату нового уряду.

"Я вважаю, що сьогодні є вже узгоджений формат, який, можливо, повинен отримати підтримку діючої коаліції фракцій", - сказав він.

Фото: Макс Требухов

Крім того, на сторінці Гройсмана у фейсбуці з'явилося звернення, в якому він говорить про свою згоду очолити уряд. Гройсман підкреслив, що для виходу зі складної ситуації майбутньому Кабміну знадобиться значна підтримка.

"Я розумію, що ми перебуваємо в неймовірно скрутному стані, я розумію, що відповідальність перед урядом стоїть величезна, а завдання і виклики - просто катастрофічні. Але я знаю й інше. Що якщо буде ваша підтримка, підтримка громадян України, ми чесно відпрацюємо і зробимо все, щоб вивести країну з цієї кризи, в якій вона зараз перебуває. Для цього нам потрібна підтримка фракцій парламенту - і Блоку Петра Порошенка, і "Народного фронту", - заявив Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram