ГоловнаПолітика

"НФ" пропонує голосувати за відставку і призначення нового прем'єра однією постановою

Депутат пропонує уникнути люфту

"НФ" пропонує голосувати за відставку і призначення нового прем'єра однією постановою
Дмитрий Сторожук
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" пропонує голосувати за звільнення з посади Арсенія Яценюка і призначення нового прем'єр-міністра однією постановою.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань правосуддя і правової політики Дмитро Сторожук у коментарях журналістам.

Він зазначив, що сьогодні відбулося засідання профільного комітету з питань правової політики, на якому було розглянуто заяву Арсенія Яценюка про відставку за власним бажанням.

"Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти відставку Яценюка одним пакетом із призначенням нового прем'єр-міністра України. Це необхідно для того, щоб не було спекуляцій, щоб був прямий перехід влади і щоб не було люфту, коли у нас немає прем'єра і немає голосів у залі за нового", - підкреслив Сторожук.

Він також додав, що відповідна постанова буде готуватися тільки після того, як новостворена коаліція подасть кандидатуру на посаду прем'єр-міністра, а президент внесе цю кандидатуру в парламент.

"У цьому питанні немає жодних юридичних розбіжностей. Звільнення і призначення нового прем'єра відбуватимуться одночасно. Також комітет рекомендував внести в пункт постанови про скасування постанови парламенту про визнання роботи уряду Яценюка незадовільною. З цим погодилися наші колеги з БПП. Ми послідовно наполягали на цьому пункті постанови, оскільки нинішня криза штучна, а уряд зазнавав незаслуженої критики, незважаючи на свої досягнення. Крім того, треба враховувати те, що заява про відставку - добровільне рішення Арсенія Яценюка", - підкреслив Дмитро Сторожук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram