ГоловнаПолітика

Мінприроди звільнило в.о. директора "Укрекоінвесту" через скандальний тендер

Перевірка підтвердила порушення Ковалем трудових норм

Мінприроди звільнило в.о. директора "Укрекоінвесту" через скандальний тендер

Міністерство екології та природних ресурсів звільнило в.о. директора держпідприємства "Українські екологічні інвестиції" Олексія Коваля після скандального тендера на реконструкцію мереж освітлення.

Про це повідомляють на сайті відомства.

"Укрекоінвест" збирався витратити майже 1 млрд гривень на заміну ламп у мережах вуличного освітлення і школах на енергоощадні. Проект мали фінансувати за кошти, надані Японією згідно з Кіотським протоколом. У зв'язку з цим 25 січня 2016 року Мінекології призначило перевірку держпідприємства, на час якої Коваля відсторонили від обов'язків.

"За результатами перевірки було виявлено одноразове грубе порушення трудових обов'язків на підставі п. 1 ч. 1 ст. 41 Кодексу законів про працю. Згідно з висновками комісії в.о. міністра екології Ганна Вронська підписала наказ про звільнення Коваля А.Ю. з посади в.о. директора ДП "Укрекоінвест". Матеріали перевірки передано в Національне антикорупційне бюро", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, "Укрекоінвест" (входить у сферу управління Мінекології) збирався витратити майже 1 млрд гривень на заміну ламп у мережах вуличного освітлення і школах на енергоощадні. При цьому акцепти на 480 млн гривень отримала фірма-прокладка ТОВ "Агротехбуд", заради якої з усіх тендерів було знято дешевші пропозиції від інших компаній. Уряд України, за неофіційними даними, напередодні торгів дозволив здійснювати 70% передоплати за цими тендерами. Під час ретельного розслідування виявилося, що "Агротехбуд" є фіктивним підприємством.

У січні Кабмін зі скандалом звільнив в.о. міністра екології Сергія Курикіна. Також було запропоновано звільнити директора департаменту кліматичної політики Владислава Вежніна і директора "Укрекоінвесту" Коваля.

Попередника Курикіна Ігоря Шевченка також звільнили зі скандалом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram