ГоловнаПолітика

Кличко повернув Київ у гірші часи Черновецького, - народний депутат

Нардеп перерахував сумнівні "заслуги" нової влади

Кличко повернув Київ у гірші часи Черновецького, - народний депутат
Фото: facebook.com/drozdik.alexander

За майже два роки керування Києвом Віталій Кличко став схожий на Леоніда Черновецького, за часів якого столиця перетворилася в одну велику неконтрольовану забудову.

Про це заявив народний депутат Олександр Дроздик.

Він підкреслив, що у столиці хижацька забудова заповідників, берегів водойм, парків і дворів триває інтенсивніше, ніж навіть за часів Черновецького і Попова.

"Новий Генплан міста дотепер не ухвалено, старий не виконується. Київрада регулярно штампує абсолютно незаконні "Детальні плани територій", які прямо суперечать нинішньому Генплану, дозволяючи нові масштабні забудови в межах окремих мікрорайонів", - підкреслив народний депутат.

Дроздик також додав, що в місті не вирішується глобальна проблема зі стихійними парковками і нелегальними перевізниками, постійно трапляються аварії міської інфраструктури. Депутат зазначив, що кілька масштабних інфраструктурних проектів за мера Кличка не просто не завершено, а згорнуто, зокрема проект міської електрички. Кияни скаржаться на те, що електрички працюють нерегулярно, збиваються з графіка, а необхідні нові станції так і не вводяться в експлуатацію.

"Водночас розповіді Кличка про підземний паркінг на Європейській площі вже цього року ризикують перетворитися в проект "Нью-Васюки", - підкреслив він. Олександр Дроздик додав, що крім будівельної лихоманки, що охопила Київ, паралелі з екс-мером можна провести і з огляду на банкрутство банку "Хрещатик" - послідовне знищення цього комунального банку почалося саме за Черновецького, а підійшло до свого логічного завершення за Кличка. Тим часом, зазначив він, Кличко, незважаючи на пряму заборону Кабміну, призначив собі аж 8 заступників.

"Зокрема, заступником голови КМДА було призначено Іллю Сагайдака, в декларації якого існує величезна кількість питань. На дружину цього молодика записано 29 квартир, 8 будинків і десятки земельних ділянок. Втім, це зовсім не заважає чиновнику і далі працювати у київській мерії", - резюмував народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram