ГоловнаПолітика

Деканоїдзе заступилася за Каська

Голова Нацполіції засумнівалася в перспективах України.

Деканоїдзе заступилася за Каська
Хатия Деканоидзе
Фото: facebook.com/arsen.avakov

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе визнала кримінальне переслідування колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська реваншем старої системи.

"Реваншизм робить свою справу. Оголосити підозру колишньому заступникові генпрокурора, вночі, не зрозуміло за яких обставин, - точно не додасть балів в очах майбутнього покоління країни", - написала вона в фейсбуці.

Деканоїдзе назвала "зведенням рахунків" ситуацію з Каськом і зазначила, що він був однією з "рольових моделей" для нових людей, які приходять у правоохоронні органи.

"Для мене як звичайної людини - це все дуже сумнівно і сумно. Який сенс декларувати те, що ми не здатні зробити? Який сенс вимагати змін від звичайних людей, якщо все свідчить про зворотне, якщо суди теж підтримують реваншизм? Так хто змінюється? Чи достатньо тільки змін у поліції? Мені шкода і сумно, що стандарти для наших «рольових моделей» - подвійні..." - підсумувала вона.

Нагадаємо, в ніч на понеділок слідчий ГПУ вручив колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську підозру в махінаціях зі службовим житлом.

За версією слідства, в 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його мати. У 2010-му Касько знову звернувся до генпрокурора про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби Народів, 14-16, площею 155 кв. м. У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з переліку службових. У березні 2014 року Касько її приватизував.

28 березня Печерський райсуд Києва за клопотанням генпрокурора Віктора Шокіна арештував квартиру Каська, заборонивши її передавати і відчужувати.

Касько і екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, названі "молодими прокурорами", вважалися реформаторами ГПУ і мали підтримку Заходу в цьому питанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram