ГоловнаКультура

В Одесі покажуть фільм "Шерлок Холмс" 1916 року

Стрічку було знайдено рік тому в архівах Французької сінематеки.

В Одесі покажуть фільм "Шерлок Холмс" 1916 року
Фото: oiff.com.ua

16 липня в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю відбудеться показ німого фільму "Шерлок Холмс" 1916 року. Стрічку продемонструють глядачам на Потьомкінських сходах у супроводі симфонічного оркестру.

Про це повідомила прес-служба ОМКФ.

Фільм "Шерлок Холмс" було створено американським режисером Артуром Бертелетом. Картина складається з чотирьох частин: "Листи від крон-принца", "Моріарті проти Шерлока Холмса", "Трагічна ніч" і "Тріумф Шерлока Холмса". Головну роль у фільмі виконав театральний актор Вільям Жиллетт. Вважається, що саме Жиллет привніс в образ Шерлока Холмса нові деталі, що згодом стали "візитною карткою" знаменитого детектива: саме в 1916 році глядачі вперше побачили Шерлока в мисливському капелюсі, який курить трубку і використовує тростину.

Тривалий час фільм вважався втраченим. Однак рік тому Французька синематека повідомила, що в архівах було знайдено 7 котушок плівки з копіями оригінального фільму.

Музичне оформлення для показу на Потьомкінських сходах написав один із провідних світових композиторів німого кіно Дональд Сосин. Він був офіційним піаністом у Метрополітен-музеї (Нью-Йорк) в 1979-1984 роках і продовжує там виступати. Грав на бродвейських шоу, написав музику до п'ятдесяти мюзиклів, створив тисячі пісень для таких гігантів індустрії, як Hal Leonard Corporation і Warner Bros. Music.

Цього року Одеський кінофестиваль пройде з 15 по 23 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram