ГоловнаПолітика

Луценко готовий стати генпрокурором

"Генеральний могильник знову відновив свій януковицький формат"

Луценко готовий стати генпрокурором
Фото: Макс Требухов

Лідер фракції БПП у Верховній Раді Юрій Луценко заявив про свою готовність очолити Генеральну прокуратуру.

Про це він заявив у кулуарах парламенту, спілкуючись із журналістами.

"Я днями розмовляв з президентом, щодо мого бачення цієї справи. Не секрет, що чинне законодавство не дозволяє мені бути кандидатом в генеральні прокурори. Коли мені поставили запитання, а якщо законодавство буде змінено, готовий? Я сказав, що я не хочу, але готовий. Я точно знаю, що це за робота, і дуже точно знаю, що вона нікому не принесе щастя. Якщо таку пропозицію офіційно сформує президент і депутати знайдуть можливі зміни законодавства, я готовий розглянути таку пропозицію. Сам не прошу і не хочу, кажу це відверто і щиро", - сказав він.

При цьому Луценко вважає, що генеральним прокурором має стати людина ззовні прокурорської системи.

"Я вважаю, що внутрішні перестановки цю систему вже не оживлять. Розумію, що багато хто на мене образиться, в тому числі і колеги, які там працюють. Але тим не менше, те, що там відбувається після відставки Шокіна, свідчить про те, що генеральний могильник знову відновив свій януковицький формат. Я впевнений, що люди зсередини системи не здатні зламати її через корпоративність", - сказав він.

Нагадаємо, що керівництво Генеральної прокуратури звернулося до президента Петра Порошенка і голови парламенту Володимира Гройсмана з відкритим листом із закликом не призначати на посаду генпрокурора людину, яка не має досвіду в системі прокуратури.

Порошенко звільнив Віктора Шокіна з посади генпрокурора 3 квітня. Наразі в.о. голови відомства є Юрій Севрук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram