ГоловнаПолітика

Байден подякував Яценюку за досягнення останніх двох років

Про телефонну розмову повідомив Білий дім

Байден подякував Яценюку за досягнення останніх двох років
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Джозеф Байден у телефонній розмові з Арсенієм Яценюком висловив подяку прем'єр-міністру України «за його невтомні зусилля в ім'я України і намір і далі брати участь у процесі реалізації реформ». Про телефонну розмову, яка відбулася після заяви голови українського уряду про рішення подати у відставку, повідомляють у Білому домі.

Джозеф Байден подякував прем'єр-міністру Яценюку за його партнерство в історичний для України час. Він привітав уряд України з досягненнями, зробленими за останні два роки, зокрема з успіхами, досягнутими в реалізації складних, але необхідних економічних реформ, підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, а також виконаною роботою для збільшення енергетичної незалежності України.

«Віце-президент висловив вдячність прем'єр-міністру Яценюку за його невтомні зусилля в ім'я України і його намір надалі брати участь у процесі реалізації реформ, необхідних для забезпечення стабільності, процвітання і територіальної цілісності України», - повідомляють у Білому домі.

«Лідери погодилися, що такі зміни мають бути незворотними, а подальший прогрес є вирішальним для забезпечення благополучного майбутнього українського народу», - йдеться в повідомленні.

Лідери також погодилися щодо важливості формування нового складу уряду, налаштованого на впровадження необхідних реформ, зокрема рекомендованих Міжнародним валютним фондом і Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram