ГоловнаПолітика

Слідчі ГПУ повідомили Каська про підозру в махінаціях зі службовим житлом

11 квітня ГПУ звернеться до суду для обрання йому запобіжного заходу

Колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську зачитали і вручили підозру в махінаціях зі службовим житлом.

Про це повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"Повідомили про підозру Каська в шахрайстві. Це пов'язано зі службовими квартирами, які він отримував", - сказав Куценко.

За його словами, 11 квітня ГПУ звернеться до суду для обрання йому запобіжного заходу. Також Куценко закликав громадськість і політиків не політизувати цю подію.

Активіст "Автомайдану" Олексій Гриценко на своїй сторінці в Фейсбуці опублікував фотографії, на яких співробітники прокуратури вручають Каську підозру.

Фото: facebook.com/grytsenko.alex

"Саме зараз Касько отримує підозру від ГПУ біля одного з київських театрів ... Вручає слідчий з ГПУ Сус (старший слідчий управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Дмитро Сус, - ред.)", - прокоментував активіст.

Фото: facebook.com/grytsenko.alex

Нагадаємо, в 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його мати. У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з переліку службових. У березні 2014 року Касько її приватизував.

28 березня Печерський райсуд Києва за клопотанням генпрокурора Віктора Шокіна арештував квартиру Каська, заборонивши її передавати і відчужувати.

Касько і екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, названі "молодими прокурорами", вважалися реформаторами ГПУ і мали підтримку Заходу в цьому питанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram