ГоловнаПолітика

Гройсман пропонує коаліції домовитися з Кабміном про взаємодію

"У минуле повинні піти взаємна боротьба і популізм", - вважає спікер

Гройсман пропонує коаліції домовитися з Кабміном про взаємодію
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман пропонує коаліції підписати основи взаємодії парламентської більшості і Кабінету міністрів України. Про це він пише в своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна".

"Я пропоную коаліції підписати основи взаємодії коаліції та уряду, де чітко визначити механізми попереднього опрацювання, промовляння всіх принципових питань, щоб рішення ретельно готувалися, і приймалися оперативно", - пише Гройсман.

На думку спікера українського парламенту, в минуле повинні піти взаємна боротьба і популізм у коаліції. "Це питання політичної відповідальності й ефективності", - зазначив він

Гройсман вважає, що в уряді необхідно відновити прозорість механізму роботи над проектами, "щоб питання не ставали сюрпризом не тільки для громадськості, але і для депутатів, а тим більше для членів Кабміну".

На думку спікера, тоді у суспільства буде можливість обговорити проект рішення, запропонувати корективи і співпрацювати в його реалізації в режимі реального часу.

Гройсман також вважає, що антикризовий план дій буде ефективним, якщо відповість на низку запитань: "Як змусити державні органи працювати на людей? Як залучити інвестиції? Як подолати безробіття? Як поліпшити інфраструктуру життя? Як забезпечити сталий розвиток України?"

На думку спікера, відповіді на ці питання дадуть можливість вирішити хронічні проблеми, такі як корупція, і "мобілізувати можливості країни для прориву в Європу".

Нагадаємо, Володимир Гройсман є потенційним кандидатом на пост голови уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram