ГоловнаПолітика

Захисник Савченко допустив "хороші новини" в найближчі дні

Савченко продовжує сухе голодування

Захисник Савченко допустив "хороші новини" в найближчі дні
Фото: Макс Требухов

Один з адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков заявив, що в найближчі кілька днів про її долю можуть надійти "хороші новини".

Захисник уточнив, що "принципові новини" чекає на наступному тижні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Адвокат вважає, що етапування Савченко не відбудеться. За його словами, між Москвою і Києвом зараз ведуться переговори, і "вони, імовірніше, рухаються в правильному напрямку, хоча і повільніше, ніж нам хотілося б".

"Наступного тижня ми чекаємо якихось принципових новин ... Спроба етапувати Надію в поточній ситуації, в її теперішньому стані (Савченко оголосила сухе голодування - ред.) буде фактично означати спробу зриву таких переговорів. Цього, я думаю, що ніхто не хоче", - заявив Новіков в ефірі телеканалу "Інтер".

"І є інша інформація, яку я не маю права розкривати, але вона також зводиться до того, що хороші новини можуть надійти в один з найближчих днів. Ми сподіваємося, що це буде рано, а не пізно", - сказав він.

Новіков додав, що захист має намір звернутися з проханням про те, щоб Савченко на вихідних відвідали члени суспільно-спостережної комісії, оскільки в ці дні до неї не мають доступу адвокати, а консулів не пускають з початку тижня. Також Новіков не виключає примусового годування Савченко на вихідних.

Нагадаємо, 5 квітня набув чинності вирок Савченко, і тепер може бути розглянуто питання про її майбутнє. Адвокат льотчиці Марк Фейгін раніше повідомив, що "в найближчому майбутньому можуть відбутися зміни, які вплинуть на долю Надії". Він пояснив, що має на увазі можливий обмін українки на російських громадян.

ЗМІ повідомили, що  українська сторона готує документи про передачу засудженої в Росії Надії Савченко як для відбування покарання на території України, так і для варіанту її обміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram