ГоловнаПолітика

У ПАРЄ наголосили на неможливості проведення виборів на Донбасі

З міркувань безпеки доповідачі ПАРЄ не відвідували окуповані території

У ПАРЄ наголосили на неможливості проведення виборів на Донбасі
Фото: Макс Требухов

Доповідачі ПАРЄ Марілуїза Бек (група ALDI, Німеччина) і Кристина Зеленкова (група ALDI, Чехія), відвідавши Донбас, відзначили подальше погіршення ситуації із безпекою уздовж лінії розмежування і неможливість проведення там виборів.

Про це йдеться в їхній заяві, поширеній прес-службою ПАРЄ, повідомляє Укрінформ.

"Якщо ми вдвох не могли безпечно протягом одного чи двох днів потрапити на окуповані території, то які вільні і справедливі вибори можна швидко організувати в цьому регіоні?" - зазначили доповідачі.

У прес-службі асамблеї зауважили, що з міркувань безпеки обидві доповідачки ПАРЄ не відвідували райони Донбасу, які не перебувають під контролем уряду.

Завершуючи чотириденний ознайомчий візит до Києва, Маріуполя і Дніпропетровська, Марілуїза Бек і Кристина Зеленкова висловили стурбованість у зв'язку з подальшим погіршенням ситуації в галузі безпеки уздовж лінії розмежування.

"Після незаконної анексії Криму поступова гібридна анексія окупованих районів на Донбасі є неприйнятною з погляду міжнародного права", - зауважили представники ПАРЄ.

Вони зустрілися з активістами місцевих громадських організацій та чітко зазначили, що "народ України вартий постійної підтримки з боку Європи".

"Відмова в цій ситуації засвідчила б моральну корупцію. Стійкість, рішучість і енергія місцевого населення, з яким ми зустрічалися, на наше переконання, означає, що ця підтримка не буде марною", - зазначили вони.

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною. Протягом 8 квітня зафіксовано 29 обстрілів з боку бойовиків практично по всій лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram