ГоловнаПолітика

У Рівненську область перекинуть додаткові сили спецпризначення

За домовленістю з поліцією копачі припиняють видобуток бурштину

У Рівненську область перекинуть додаткові сили спецпризначення

У Рівненську область направлять додаткові спецпідрозділи на допомогу оперативному штабу МВС і полку "Дніпро-1" для боротьби з нелегальним видобутком бурштину.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив прес-секретар голови ОДА Сергій Мініч.

За його словами, додаткові сили спецпризначення мають прибути наприкінці цього тижня або на початку наступного.

Перекинутий напередодні на північ Рівненської області полк МВС "Дніпро-1" підпорядковується безпосередньо оперативному штабу боротьби з незаконним видобутком бурштину, додав Мініч.

"Дніпро-1" дислокується у Сарненському районі. Це один із найбільших районів, де найбільше нелегально видобувають бурштин. "Дніпро-1" підпорядковується безпосередньо штабу, створеному в МВС, який зараз знаходиться у Сарненському районі", - сказав Мініч і додав, що загальна чисельність штабу становить близько 160 осіб плюс полк "Дніпро-1".

За словами прес-секретаря голови ОДА, вчора новий начальник поліції Рівненської області Сергій Князєв був у Сарнах і домовився з копачами про припинення незаконного видобутку бурштину. "Станом на зараз цей видобуток поступово припиняється", - зазначив Мініч.

Водночас Мініч висловив надію на врегулювання видобутку бурштину на законодавчому рівні.

Нагадаємо, напередодні на північ Рівненської області для боротьби з нелегальним видобутком бурштину прибув спецпідрозділ МВС "Дніпро-1", який довгий час воював у зоні АТО.

Раніше голова Рівненської області звернувся до голови МВС з проханням ввести у північні райони області війська Нацгвардії, щоб зупинити незаконний видобуток бурштину.

В Україні процвітає нелегальний видобуток бурштину на території Рівненської, Житомирської та Волинської областей. Влада з цим нічого не може вдіяти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram