ГоловнаПолітика

Ініціатива Яценюка про відмову від російських нафтопродуктів послабить Кремль, - Помазанов

Відмова від російських нафтопродуктів - питання безпеки України

Ініціатива Яценюка про відмову від російських нафтопродуктів послабить Кремль, - Помазанов
Фото: m.progorodnn.ru

Доручення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка Міністерству економічного розвитку і торгівлі про внесення у санкційний список України російських нафтопродуктів матиме позитивні наслідки для України, оскільки ще сильніше послабить Кремль і Путіна.

Про це заявив народний депутат "Народного фронту" Андрій Помазанов.

"Рішення уряду про відмову від російської нафти - це ще один цвях у кришку труни режиму Путіна", - сказав він.

"Від початку цього року в Росії вдвічі впали доходи від експорту нафти. Якщо ініціатива Арсенія Яценюка буде прийнята і російські нафтопродукти потраплять в український список санкцій, це ще більше послабить фінансові позиції Кремля, який вже і так відчуває серйозний дефіцит нафтодоларів і скорочує витрати на соціальні програми. Недарма нафту називають "кров'ю економіки", адже знекровлення вже гостро відчуває вся соціально-економічна сфера РФ", - зазначив народний депутат.

"Не варто забувати про ще один аспект цього питання. Відмова від російських нафтопродуктів - це питання безпеки України. Адже що менше грошей у Путіна, то менше шансів, що він ризикне піти на ескалацію конфлікту на Донбасі. Цією ініціативою Яценюк продемонстрував, що він - найбільш послідовний противник Путіна в Україні", - резюмував Андрій Помазанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram