ГоловнаСвіт

Головною інтригою виборів у США залишається кандидат від республіканців, - Браян Меффорд

Якщо нинішні кандидати не отримають більшості делегатів, можлива поява нового Ейзенхауера.

Головною інтригою виборів у США залишається кандидат від республіканців, - Браян Меффорд
Брайан Меффорд
Фото: Макс Требухов

Головною інтригою виборів президента в США залишається кандидат від республіканців, оскільки перемога Гілларі Клінтон на демократичних праймериз видається майже вирішеною.

Про це в Інституті Горшеніна на круглому столі "Президентська кампанія в США: тенденції, прогнози і вплив на американсько-українські відносини" сказав політичний консультант Браян Меффорд.

"Вона майже на 700 делегатів випереджає Берні Сандерса, і їй потрібно ще близько 600 делегатів, щоб перемогти", - зазначив Меффорд. І дуже ймовірно, що в найближчі тижні вона отримає ці голоси, оскільки попереду такі великі штати, як Нью-Йорк (який вона представляла як сенатор) і Пенсильванія.

У республіканському таборі ситуація складніша, сказав американець. "Зараз Трамп має майже 750 делегатів, а Круз - 550. Також важливо, що є більш ніж 300 делегатів, які підтримали інших кандидатів, у тому числі Марка Рубіо, який вибув з гонки, і Кейсіка, який у ній ще бере участь", - сказав Меффорд.

Також він підкреслив, що вибір кандидата в Республіканській партії ускладнюється тим, що в окремих штатах існує система "переможець отримує все", тоді як у демократів кількість делегатів розподіляється пропорційно.

Він зазначив, що 1952 року була ситуація, коли жоден з кандидатів не зміг набрати на праймериз більшість голосів, і в результаті партія виставила на вибори іншу людину - генерала Двайта Ейзенхауера.

"Тому питання в тому, чи оберуть республіканці одного з нинішніх кандидатів, наприклад Трампа або Круза, чи вони знайдуть нового Ейзенхауера, щоб виставити його проти Клінтон", - сказав Маффорд.

Нагадаємо, вибори президента США призначено на 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram