ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд переніс розгляд апеляції на арешт Краснова на 11 квітня

Активісти влаштували бійку з правоохоронцями

Суд переніс розгляд апеляції на арешт Краснова на 11 квітня
Фото: Александр Рудоманов

Апеляційний суд Києва оголосив перерву в розгляді апеляції на арешт лідера громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова до 11 квітня.

Про це повідомляє Громадське.tv.

Таким чином суддя задовольнив клопотання сторони обвинувачення, яка просила час для вивчення додаткових матеріалів захисту, зазначено в повідомленні.

Зокрема, адвокати Краснова додали до матеріалів аудіозапис із засідання Шевченківського суду, на якому Краснову змінено запобіжний захід на утримання під вартою.

Як зазначила адвокат Оксана Мельник, суддя Шевченківського суду не могла розглядати справу, оскільки була призначена не автоматизованою системою, а "в ручному режимі".

Таким чином, рішення про утримання під вартою Краснова залишилося чинним.

Відразу після закінчення засідання активісти в залі почали скандувати "Свободу Стасу Краснову", "Стас, ми з тобою".

Крім того, активісти влаштували бійку з правоохоронцями.

Нагадаємо, СБУ підозрює Краснова в планах влаштувати вибухи біля держорганів.

Як повідомляли, 28 лютого співробітники СБУ затримали голову громадянського корпусу "Азов-Крим", бійця батальйону ОУН і учасника блокади Криму Станіслава Краснова. Після затримання йому вручили підозру за 263-ю статтею - зберігання зброї та вибухівки. Представник СБУ Олександр Ткачук заявив, що Краснов був завербований Росією і затриманий після закладання в сховок 42 кілограмів вибухівки.

Незабаром його відпустили в зв'язку із закінченням триденного терміну затримання. 3 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Краснову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, проте після цього йому висунули нову підозру - за статтями 258 (теракт) і 111 (держзрада).

Уночі 22 березня Краснова заарештували за рішенням Шевченківського районного суду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram