ГоловнаПолітика

Проти колишнього віце-прем'єра Вощевського порушили кримінальну справу

2011 року Вощевський вніс у статутний фонд "Житлобудінвест" незадекларовані 11,90 млн грн

Проти колишнього віце-прем'єра Вощевського порушили кримінальну справу
Фото: kmu.gov.ua

Головне слідче управління Генпрокуратури здійснює виїмку документів у кримінальному провадженні проти колишнього віце-прем'єра Валерія Вощевського.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на постанову Печерського райсуду Києва від 22 березня.

За даними слідства, 2011 року Вощевський вніс у статутний фонд ТОВ "Житлобудінвест" 11,90 млн грн, яких не задекларував (в судовому рішенні не уточнено, що саме не було задекларовано - гроші чи статутний внесок).

"Надалі він керував компанією, використовуючи службове становище, з грубим порушенням державних будівельних норм здійснював будівництво житлових будинків, що становило небезпеку для життя і здоров'я громадян", - наголошено в повідомленні.

Як повідомляють, кримінальну справу зареєстрували ще в серпні 2015 року, коли Вощевський був віце-прем'єром. Однак рішення суду про доступ до документів винесли лише в березні 2016- го.

Нагадаємо, Вощевський був віце-прем'єром в уряді Арсенія Яценюка з грудня 2014 року по вересень 2015-го за квотою Радикальної партії Олега Ляшка. У вересні 2015 року він подав у відставку, пояснивши таке рішення виходом РП з парламентської коаліції. Він також очолював антикризовий штаб з питань енергетики.

Раніше Вощевський очолював "Укравтодор", проти нього порушили кримінальну справу у зв'язку з діяльністю на цій посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram